TuristickaViza.com

Turistička poseta Australiji


Australija, zemlja koala i kengura, domorodačkog stanovništva Aboridžina i evropskih doseljenika, šesta je država u svetu po veličini. Karakterišu je prirodne lepote, prijatna klima, tirkizno plave plaže, veličanstvena arhitektura i srdačni ljudi. Ovo su samo neki od razloga zašto Australija godišnje privuče veliki broj inostranih turista, a samo tokom 2017. godine je Australiju posetilo više od 8.7 miliona turista.

Svako putovanje zahteva detaljno planiranje i dobru organizaciju, naročito ako je u pitanju poseta Australiji koja se nalazi na drugom kraju sveta. Upravo zbog toga smo za vas pripremili kratak vodič kroz to šta je sve potrebno ukoliko planirate da turistički posetite Australiju.

Planiranje puta za Australiju

Kako biste imali dovoljno vremena i osigurali da sve prođe po planu, potrebno je da blagovremeno krenete sa planiranjem svog puta. Bilo da je neophodno da se odobri godišnji odmor, pripreme dokumenta za turističku vizu ili kupi karta, savetuje se da sa pripremom krenete nekoliko meseci ranije.

Bitna stvar koju treba imati u vidu jeste odabir perioda kada želite da posetite Australiju, jer ne zaboravite da su u Australiji drugačija godišnja doba za razliku od našeg podneblja. Leto u Australiji traje od decembra do kraja februara, kada počinje jesen koja traje sve do juna, a nakon toga sledi zima i proleće koje počinje u septembru.

Pripremanje aplikacije za turističku vizu

Priprema dokumenata i vođenje aplikacije za turističku vizu zahteva veliku posvećenost i stručnost, kako bi šanse za pozitivnim ishodom bile što veće. Najpopularnija viza za turističku posetu Australiji, jeste Visitor viza podklasa 600, a aplikaciju možete podneti onlajn ili poslati poštom odgovarajućoj ambasadi Australije. Troškovi obrade aplikacije za turističku vizu iznose 140AUD, a vreme procesiranja aplikacije u ambasadi može trajati od 17 do 28 dana.

Državljani Hrvatske mogu da apliciraju onlajn za eVisitor vizu (podklasa 651). Aplikacija za ovu vizu je besplatna, a procesiranje aplikacije je dosta brže i traje u proseku jedan radni dan.

Napominjemo da budete pažljivi do kada vam viza važi i da ne ostanete duže nego što vam je odobreno, i da posebno obratite pažnju na obaveze i uslove za Australijske turističke vize.

Kupovina avio karte za Australiju

Ukoliko je odobren zahtev za turističku vizu, sledeći korak jeste utvrđivanje datuma putovanja i kupovina avionske karte (ne savetuje se kupovina karte pre samog ishoda zahteva).

Cena karte zavisi od mnogo faktora: grada koji želite da posetite, koliko vremena unapred kupujete kartu, broja presedanja itd.

Korisni sajtovi za pretragu avionskih karata su:

https://www.skyscanner.net/

https://www.cheapflights.com/

Odobrena viza i kupljena karta ukazuju na to da se vaš put u Australiju bliži!

Predlažemo da na svoju listu top stvari koje morate da posetite u Australiji stavite Sidnejsku operu, posetu zoološkom vrtu, proputovanje kroz 12 apostola i posetu Zlatnoj obali.

Ukoliko želite da se posavetujete o proceduri za turističku vizu, uvek se možete obratiti agentu Eleni Simić za stručnu pomoć.

Želimo vam srećan put!


Elena Simic
Elena Simic

Savetnik za turističke, studentske i partner vize, direktor agencije za studiranje u inostranstvu Future Option.

Putovanje, studiranje i život u Kanadi, Americi, Australiji, Evropi i Novom Zelandu, upis na studije i apliciranje za vize. Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize.

www.elenasimic.net