TuristickaViza.com

Odbijena turistička viza za Australiju


Odbijenica nije odgovor kome se aplikant nada pošto podnese zahtev za turističku vizu za Australiju i ne spada u prijatna iznenađenja, ali nije nešto što bi trebalo da tera u očaj.

Najvažnije je da se sagleda situacija i da se pažljivo pročita i razume obrazloženje ambasade.

Najčešći razlozi za odbijenje aplikacije

  1. Aplikant nema dovoljno čvrste veze sa matičnom zemljom - Aplikant treba da dokaže da ima privatne i/ili profesionalne obaveze kojima će se nakon boravka u Australiji vratiti. Pod time se podrazumeva da ima porodicu, da je zaposlen ili penzioner, da studira ili ide u školu. U prilog mu ide i ako ima imovinu na svoje ime. Što više dokaza prikaže, to bolje.
  2. Aplikant nema dovoljno finansijskih sredstava za putovanje u Australiju - Važno je da aplikant priloži dokaz da ima dovoljno novca za putovanje i boravak u Australiji. Visina novčanih sredstava koji se prikazuju zavisi od dužine planiranog boravka, kao i da li aplikant ima obezbeđen smeštaj kod rodbine ili prijatelja ili sam organizuje smeštaj u hotelu, hostelu I sl. Novčana sredstva ne mora nužno prikazivati aplikant, već to može uraditi i član porodice ili osoba koja ga poziva u Australiju.
  3. Aplikant nije na adekvatan način predstavio svoju situaciju i nije dostavio sve potrebne dokumente - U ovom slučaju, aplikant ispunjava sve uslove za dobijanje turističke vize, ali je pogrešno predstavio svoju situaciju u aplikaciji ili nije dostavio dovoljno dokumenata koja potkrepljuju njegovu aplikaciju. Ovo je veoma važno jer aplikant dokumentima dokazuje svoju situaciju i potvrđuje svoj status i veze sa matičnom zemljom i ukoliko oni izostanu, može doći do odbijanja aplikacije.
  4. Davanje pogrešnih i lažnih informacija u aplikaciji - Ovo je veoma ozbiljan razlog za odbijanje, koji za sobom može povući ozbiljne posledice koje mogu da utiču na sve buduće aplikacije za vizu. Pri tom se ne misli samo na australijske, nego i na vize za sve ostale države za koje su vize potrebne.

Mogućnost ponovnog apliciranja

Dobro je znati da odbijenica ne mora da znači da aplikant ne može ponovo da aplicira za vizu i da je neće u tom slučaju dobiti.

Zbog toga je važno da se utvrde tačni razlozi koji su doveli do odbjanja i da se pri narednom apliciranju ispravi sve ono što je u prethodnom dovelo do negativnog ishoda.

To je pristup koji negujemo u agenciji Future Option i zahvaljujući kom su klijenti koji su nam se obratili za pomoć nakon što su dobili odbijenicu, uz naše savete ponovo aplicirali i uspešno dobili vizu.

Agencija Future Option ima veliko iskustvo u vezi sa kompletnim vođenjem aplikacija za turističku vizu za Australiju, a svakom klijentu se pristupa na personalizovan način i u skladu sa njegovom situacijom se pripremaju aplikacija i sva prateća dokumenta.

Uživamo poverenje mnogih zadovoljnih klijenta koji su uz našu pomoć otputovali u Australiju, i koji nam se, kao i njoj, uvek rado vraćaju.


Elena Simic
Elena Simic

Savetnik za turističke, studentske i partner vize, direktor agencije za studiranje u inostranstvu Future Option.

Putovanje, studiranje i život u Kanadi, Americi, Australiji, Evropi i Novom Zelandu, upis na studije i apliciranje za vize. Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize.

www.elenasimic.net